Írországi információk és élmények - magyarul

Feltétlenül szerezz be - ha tudsz, még otthon, mert olcsóbb -, egy olyan Dublin térképet, amely nemcsak a belvárost ábrázolja, hanem az egész várost - mely Budapest nagyságú területen terül el. A reptéren ilyet az érkezési szinten, az épület bal sarkában található információs pultnál kaphatsz, ott találsz számos részletes könyvet, ország térképet, autós térképeket is. (Szállás után már e pultnál is érdeklődhetsz.)

A reptérről a 41, 41B, 41C jelű buszok visznek a belvárosba. Válts aprópénzt, ui. a buszokon csak a pontos viteldíjat fogadják el, készpénzt nem adnak vissza, hanem egy cetlit kap az ember a buszjegye mellé, amelyet készpénzre válthat a buszközpontban. (Őrület.) Van egy gyorsjárat is, drágább, de nem éri meg. Az út kb. fél óra, s a belvárosban a Marlborough Street-re érkezel, a megállótól délre (vagyis egyenesen előre) két perc alatt a Liffey folyóhoz érsz. Innen már látni az O'Connell-hidat, az onnan északra vezető O'Connell Street forgalmas, boltokkal, bankokkal szegélyezett út. Ha nagyobb összegű pénzt akarsz váltani, azt itt tedd meg. A vidéki buszpályaudvar a 41-es busz végállomásától kb. 7 perc gyalog. (Az első keresztutca balra, majd egyenesen: Abbey Str. Lower, majd Beresford Place.)
Újdonság, hogy a reptérről viszonylag könnyen és gyorsan el lehet jutni a városba az AirCoach nevű maszek buszjárattal, (www.aircoach.ie) gyakran és pontosan jár (persze, hiszen nem Dublin Bus:-). Ezen kívül naponta több 46/a járat is érinti a repteret, ha Dún Laoghaire-ben vagy az N11 mellett van szállásunk, akkor érdemes megnézni, hátha.